Code 37: Seizoen 1

poster

Regisseur: Joël Vanhoebrouck
Acteurs: Marc Lauwrys, Carry Goossens, Michael Pas, Gilles de Schrijver, Veerle Baetens, Ben Segers en Geert van Rampelberg
Land: België
Genre: Thriller
Jaar: 2009
Beoordeling: 3/4

Omschrijving: Dertien afleveringen lang volgen we de vrouwelijke hoofdinspecteur Hannah Maes, die bewust voor de harde realiteit kiest van alles wat in ons strafwetboek valt onder Code 37: zedenfeiten.

Hannah Maes is een koppige, gedreven speurder die op haar dertigste al kan terugblikken op een blitz-carrière bij de politie. Ze lijkt voorbestemd voor een leidende functie bij de Federale Politie. Merkwaardig genoeg laat ze zich overplaatsen naar de Gentse Zedensectie. Daar bijt ze zich ¿eigenzinnig maar met respect voor slachtoffer en dader- vast in de harde realiteit van zedendelicten.

Snel wordt echter duidelijk dat Hannah niet toevallig voor de Gentse zedenpolitie heeft gekozen. Ze heeft een geheime agenda. Ze heeft zichzelf een persoonlijke wraakqueeste opgelegd en wil zo in het reine komen met trauma¿s uit haar eigen verleden. Haar motto is immers "Cold cases bestaan niet, er zijn alleen flikken die niet lang genoeg zoeken."
Talen: Dutch
Ondertiteling: Dutch
Duur: 585 min
Aantal Discs: 4
Regio: DVD Zone 2
Framerate: 25
Audio Formaat: DVD Dolby Digital 5.1
URL: http://www.vtm.be/code-37/